HomeWie zijn wijPersUltra Flat Solid douchevloeren, douchen in weelde

Ultra Flat Solid douchevloeren, douchen in weelde

Ideal Standard brengt collectie douchebakken uit in mineraalcomposiet met natuursteenstructuur
Als badkamerspecialist blijft Ideal Standard inzetten op innovatie. Zo kennen de populaire douchebakken in acryl nu een duurzaam vervolg in mineraalcomposiet. Dit materiaal kan heel wat troeven uitspelen en maakt van Ultra Flat Solid een douchebeleving van formaat.
Mineraalcomposiet is een vrij nieuw materiaal, een combinatie van gegoten mineraalmarmer en hars, IdealSolid® genaamd. Ideal Standard werkt de douchebakken Ultra Flat Solid af met een gekleurde gelcoating, 1 mm dik, met reliëf. Deze coating is erg sterk – hij wordt ook voor zeilboten gebruikt – en maakt de natuursteenstructuur nog duurzamer. De reliëfstructuur beperkt daarbij het risico op uitglijden (antslip klasse C, hellingsgraad 24°).
Met een hoogte van amper 30 mm doet de collectie Ultra Flat Solid haar naam alle eer aan. Tel daarbij een verfijnd rvs afdekrooster en je weet dat de douchebakken heel elegant ogen. Met 22 verschillende afmetingen en 2 vormen (vierkant, rechthoekig) is Ultra Flat Solid ook inpasbaar in elke badkamer: van de grootste standaard maat (200 x 100 cm) tot het kleinste model (80 x 80 cm). Indien een nog grotere afmeting gewenst is dan is dit op aanvraag ook mogelijk. De plaats van de afvoer is afhankelijk van de grootte van de gekozen douchebak maar staat nooit in het midden zodat je ongestoord kan douchen.
Een afwijkende afmeting of een speciale uitsnijding nodig? Ook dan kan Ultra Flat Solid professioneel ingekort worden. Ideal Standard brengt Ultra Flat Solid uit in 5 trendy kleuren. Fans van een lichte, pure badkamer kunnen zich vinden in tijdloos wit, een zandkleur of grijze betonlook. Mag het wat gedurfder, dan kies je voor een douchebak in meer donkere tinten zoals diep mokkabruin of zwart.
Ultra Flat Solid heeft drie installatie mogelijkheden: opbouw, floor even of met potenset.