Sie sind in: Homepage > Persbericht > Dea

Persbericht

Venlo, 30 juni 2014

Download persbericht

DEA – design voor alle zintuigen

Nieuwe luxueuze badkamerserie van Ideal Standard met de kenmerken van een moderne klassieker

DEA is het summum op het gebied van productnoviteiten van Ideal Standard.
Bij deze luxueuze badkamerserie worden zorgvuldig geselecteerde materialen met zachte, vloeiende rondingen toegepast. Conceptueel middelpunt is de mens die zich in de veilige omgeving van zijn badkamer volkomen happy moet voelen. Helemaal volgens het motto van Ideal Standard "A Beautiful Use of Space" wordt bij DEA exclusief design met ergonomische knowhow en functionele aspecten gecombineerd.

De DEA-lijn biedt een ruime keuze aan keramische producten met een onmiskenbare vormgeving, waaronder ruime wastafels, moderne zuilwastafels, opbouwkommen, wandcloset met verborgen bevestiging en badkuipen in een eigentijdse stijl. De weelderige, vrijstaande badkuip met geïntegreerd frontpaneel is de blikvanger in iedere badkamer. Met de licht afgeschuinde zijkanten nodigt deze uit tot uitgebreid baden. Ook de zuilwastafel zorgt met zijn sculpturale uiterlijk voor moderne accenten in dezelfde stijl. Diverse spiegelkasten met o.a. geïntegreerde LED-verlichting alsmede wastafelmeubels in verschillende maten maken het assortiment compleet.

Verantwoordelijk voor de vormgeving van de nieuwe badkamerlijn van Ideal Standard is de Brit Dick Powell, tevens medeoprichter van het bekende designbureau Seymourpowell uit Londen. "Ons sleutelmotief bij de ontwikkeling van DEA is de mens. DEA staat in contrast met al de minimalistische badkamers die momenteel overal te vinden zijn. Als tegenhanger daarvoor wilden we met DEA zachtheid en een soort van "toegankelijke schoonheid" creëren, aldus de designer zelf over het vormgevingsproces. "De badkameromgeving moet weer menselijk en emotioneel aandoen. Het belangrijkste van design is hoe iemand zich voelt die in interactie daarmee staat – ik noem dat ‚emotionele ergonomie‘."
"Emotionele ergonomie" betekent voor Dick Powell en Ideal Standard concreet dat naast het designeraspect alle DEA-producten functioneel en gebruiksvriendelijk zijn. "Veel luxe badkamers zijn weliswaar onovertroffen qua 1e indruk, maar in de praktijk niet zo functioneel. Het DEA-concept biedt echter lichaamsvriendelijke, afgeronde hoeken en een perfecte ergonomie. De afgeschuinde bergruimte onder de wastafels is bijvoorbeeld zo gevormd dat men helemaal ongehinderd dicht bij de wasbak kan komen die bovendien nog eens extra diep werd uitgevoerd", legt Dick Powell uit.
Met zijn tijdloze, esthetische vormgeving en perfecte functionaliteit heeft DEA alles in zich om tot een moderne klassieker uit te groeien die ook kortdurende trends ruimschoots overleeft.

Functionele noviteiten

Het DEA wandcloset is standaard voorzien van blinde bevestiging wat een extra toegevoegde waarde aan de luxe vormgeving geeft. De eenvoudige bediening van de blinde bevestiging vindt plaats via de onderzijde van het wandcloset. Daarnaast wordt het wandcloset met de esthetisch zeer fraaie dunne closetzitting met deksel in softclose uitvoering.

Voor meer informatie, surf naar www.idealstandard.com of neem contact op met:

Luc Vroemen
Product & Marketing Manager

IDEAL STANDARD NEDERLAND BV
L.J. Costerstraat 30, VENLO
P.O. Box 7, NL – 5900 AA VENLO
+31 (0)77 355 0810
+31 (0)6 525 858 88
LVroemen@idealstandard.com

Over Ideal Standard International
Ideal Standard International, met hoofdkantoor in Brussel, België, is een onafhankelijk privévennootschap dat actief is in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika. Het bedrijf is gespecialiseerd in badkameroplossingen en biedt badkamermeubilair, kranen en douchesystemen aan voor residentiële, commerciële en institutionele gebouwen. Het bedrijf telt 11.000 medewerkers en is actief in meer dan 20 landen.